dorzucamy pomidor obrany ze skórki i pokrojony w kostkę (ja dałam 10 pomidorków koktajlowych pokrojonych na 4),odmrożone,osączone owoce morza-mieszanka ok.30 dkg.Wlewamy sos zrobiony z koncentratu i bulionu,ok.1/3 szkl.białego półwytrawnego wina,doprawiamy dwoma szczyptami szafranu,solą,pieprzem,wędzoną słodką papryką w proszku (ok.1 łyżeczki) i pod przykryciem na małym ogniu dusimy ok.12 minut.Po tym czasie odkrywamy żeby sos odparowywał,dorzucamy makaron spaghetti,ugotowany all dente,wcześniej połamany na 3 (ok.250 g), oraz 3 łyżki zielonego groszku.Mieszamy na małym ogniu żeby sos jeszcze odparował
wandy 2013-03-22
O kule na mole!!! Ciekawe skad mam wytrzasnac wedzona papryke? A niech to ges kopnie....slinka mi leci a zrealizowac bedzie ciezko. Hi hi hi....