BISZKOPT KTORY ZAWSZE SIE UDAJE

BISZKOPT KTORY ZAWSZE SIE UDAJE

6 jajek
1 niecala szkl.maki pszennej
6 lyzki maki ziemniaczanej
1 lyzeczka proszku do pieczenia
3/4 szkl cukru
Bialka odzielic od zoltek i ubic na puszysta piane,dodac cukier i miksowac do calkowitego rozpuszczenia cukru. Dodac zoltka i maki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wymieszac delikatnie wszystkie skladniki.
Dno tortownicy o srednicy 26 wylozyc papierem do pieczenia (a bokow niczym nie smarowac ani niczym nie wykladac.)i przelac do niej gotowe
ciasto.
Piec w 170°C przez okolo 35-45( u mnie 40 min.)do suchego patyczka i zlotego wierzchu ciasta.Wyjac z piekarnika i z wysokosci naszych kolan spuscic forme z ciastem na podloge lub deske.
Odlozyc do calkowitego ostygniecia (najlepiej na cala noc)
Nastepnie obkroic boki i wyjac biszkopt.Przepis mam z Naszej Klasy

dodane na fotoforum:

choco13

choco13 2015-01-31

No jestem ciekawa przepisu...

niusia1

niusia1 2015-01-31

ale wyrósł! a też mam przepis na taki co zawsze się udaje- nawet bez proszku,ale aż tak wielki nie wyrasta;

lila08

lila08 2015-01-31

tez mam taki sprawdzony ,stary przepis ;)

lenka42

lenka42 2015-01-31

Biszkopt jak bomba-pozdrawiam

slawa1

slawa1 2015-01-31

Poczekam,dziękuję za przepisy.Miłego wypoczynku.

mikki

mikki 2015-01-31

dzięki za przepis na pewno wypróbuję pozdrawiam

graziaw

graziaw 2015-01-31

Z tego samego przepisu piekę i też tak rzucam o deskę z wysokości....jest zawsze równiutki i nie opada :)

slawa1

slawa1 2015-01-31

Ciasto już w piekarniku w/g Twojego przepisu:)Piekę w blaszce,teraz nie wiem czym przełożyć,żeby młoda mama mogła zjeść,chyba jabłkiem z galaretką:)Pozdrawiam.

jmania

jmania 2015-01-31

Iza ja też mam podobny przepis ale bez proszku, Twói pięknie wyrósł; pozdrawiam

anet12

anet12 2015-01-31

fajny przepis:)muszę wypróbowac:)

lilka13

lilka13 2015-01-31

ale wysoki, moj wychodzi na 2 cm ;))

astra40

astra40 2015-01-31

Piękny wyszedł:) Ciekawe co z niego będzie:)

muniu

muniu 2015-01-31

POZDRAWIAM MIŁEJ MOCY ŻYCZĘ

andula

andula 2015-02-01

Ewuś potwierdza się powiedzenie , że człowiek uczy się całe życie. Tort piekę ale dotąd nie upuszczałam na podłogę. Bywa ,że wyrośnie mi mały czubek ale po prostu skrawam go, pokruszę i mam obsypkę na boki tortu. :)
Następnym razem spróbuję Twój przepis.
Dziękuję .
Pozdrawiam .

annetka

annetka 2015-02-01

Biszkopt idealny :)

evita

evita 2015-02-02

Idealnie wyrósł... słyszałam o tym lądowaniu biszkoptu ale nigdy nie miałam odwagi go upuścić... a z blaszką prostokątną też tak można?...

pantoja

pantoja 2015-02-02

Pięknie wyrośnięty a przepis ciekawy. Nie wiem tylko czy koniecznie trzeba nim rzucać o podłogę, upadnie jak nic:)

isia2

isia2 2015-02-02

wspanialy, super do tortow bedzie

anad60

anad60 2015-06-30

biszkopt jak na wystawę....
ja też tak rzucam na podłogę....

dodaj komentarz

kolejne >