Jaka to magia tkwi w tym parzonym cieście z toną smakowitego kremu? Ano nie wiem, ale wiem jedno, że banalnie proste, niezbyt drogie i smaaaczne ;)
Zostało jeszcze z pół blachy. Ukroić dla kogoś?
Pozdrawiam gości zerkających do mojej galerii :)
Ciasto wg przepisu:https://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-ciasta-parzone/315-przepis-na-karpatka
tyle, że ja daję mniej masła niż podaje autorka przepisu.
dodane na fotoforum:
violinka 2012-09-18
ja BEATKO bardzo chętnie uwielbiam Twoje wypieki i widzę że z łapką chyba lepiej skoro pieczesz pozdrawiam serdecznie wieczorowo
lulka1 2012-09-18
karpatka mmm .. ja zawsze robiłam z gotowców jak będziesz miała chwilkę wrzuć przepis :)
wandy 2012-09-18
Hi hi hi hi...a to pytanie! Pewnie ze bym zjadla wiec podawaj!
Pozdrowienia,zycze milego wieczoru. Wanda
edziak1 2012-09-19
..mam nadzieję że jeszcze coś zostało?..z miłą chęcią się skuszę:)..pozdrawiam cieplutko:)
maryla4 2012-09-19
Przyjaciele są podobni do gwiazd...
Nie zawsze je widzisz, ale wiesz,
że istnieją” ...
Życzę Ci...cudownego dzionka,
wypełnionego po brzegi
samymi szczęśliwymi chwilami.
Pozdrawiam uściski zostawiam...Maryla>
bachaa 2012-09-19
wieki nie jadłam karpatki, szkoda, że nie mam komu piec ciast, na pewno w najbliższym czasie bym upiekła
anulek2 2012-09-19
moje też-ulubione:))
limba 2012-09-19
re: a ja zabieram się zaraz za karpatkę :0 dzięki za namiar na przepis :))))))))))
limba 2012-09-19
re:dzięki dzięki :)))))
frykasy 2012-09-19
niesamowicie apetycznie wygląda, ten krem...mniam, patrząc na tą fotkę to moje ślinianki wskoczyły na najwyższe obroty :))))