przepisik podpatrzyłam u liani , której za udostępnienie bardzo dziękuję :)))
Big trio
5 jajek
320g mąki(u mnie bezglutenowa)
250g cukru pudru
cukier waniliowy
olejek waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia(u mnie bezglutenowy)
250g masła (roztopić i ostudzić)
3 łyżki maku suchego
2 łyżki kakao
5 łyżek orzechów mielonych (laskowe lub włoskie)
Dodatkowo:polewa czekoladowa
Składniki na tortownice lub mała formę.
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i na końcu masło +olejek waniliowy
Ciasto podzielić na 3 części, do jednej dodać orzechy, do drugiej kakao a do trzeciej mak(nie parzyć i nie mielić). Ciasto ułożyć kolejno w wytłuszczonej i wysypanej bułką tartą(u mnie bezglutenowa) formie. Piec ok 50 min w temp 200°. Ostudzone polać polewą.
BEZGLUTENOWE;-)))
edyta83 2010-01-28
Przyjemnego wieczoru :)
vesper5 2010-01-28
...będzie coś dobrego :)))
(komentarze wyłączone)